Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

VERDENSPREMIERE under Barnefilmfestivalen

Under årets festival hadde vi VERDENSPREMIERE på TROLLBUNDET, en helt ny måte å tenke manusutvikling på. Og det var kort sagt MAGISK!

I et lekent møte mellom et ungt publikum og profesjonelle filmskapere vil Trollbundet skape et inkluderende og skapende rom som inspirerer og genererer nye tanker og idéer, som kan bli til fremtidens beste nye originale filmhistorier.
Der det til vanlig er det ferdige kunstverket som møter publikum, snur vi opp ned på alt og inviterer målgruppen med inn i skapelsesprosessen helt fra starten.
Trollbundet bruker kinosalen som en black box, hvor det er deltakerne som skal fylle rommet med innhold. Lyd og lys skaper stemning. Indre bilder males gjennom dialog og assosiasjoner, og kan lede til helt nye og spennende filmunivers og historier. Alt skjer sømløst ved at moderator, manusforfatter Torbjörn Jansson, passer på litt struktur som å se til at det er en slags begynnelse, midtdel og en slutt, eller aller helst en «fortsettelse følger»...
Ingen forklarer det bedre enn Jansson selv:
«För alla deltagande ska lekfullheten i upplägget kännas inspirerande och frigörande; summan av kardemumman är en upplevelse som innebär hundra nya sätt att se och tänka film. Kort sagt, det kommer att bli magiskt!»
Trollbundet gikk av stabelen 27. april 2023 på engelsk med elever fra Internasjonal skole i publikum. Profesjonelle medvirkende: Christian Lo, Ole Tellefsen og Maria Elise Thorkildsen.