Laster Dagens anbefalinger (torsdag)...

Dagens anbefalinger (torsdag)

Med 83 filmer fra 42 land på programmet, er det kanskje ikke så lett å velge hva du vil se? Her er festivalsjefens anbefalinger for torsdag.

Bilde 3

Ibelin - prisbelønt dokumentar som har rørt verden

Denne unike dokumentaren forteller den sterke og rørende historien om gameren Mats, som døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da det plutselig begynte å tikke inn meldinger fra Mats sine venner fra hele verden.

Kjøp billett her

Bilde 4

Familien Knyckertz og politijakten - En skikkelig røverhistorie

Tures familie er mestertyver, men har endelig sluttet å naske, tror han. Så blir Ture beskyldt for å ha stjålet sin egen hund, og noen skumle tvillinger begynner å følge etter ham. Samtidig viser det seg at familien til Ture kjeder seg i hjel, og har hoppet på bestemors plan om å stjele en verdifull tiara full av juveler bak hans rygg. 

Kjøp billett her: 

Bilde 8

Hør her'a! - En småfrekk og fargerik komedie

Endelig er det sommerferie. Tenåringen Mahmoud vil ha en avslappende sommer, men når onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan, får han ansvar for å være hans Oslo-guide. Når lillebroren hans i tillegg avslører en hemmelighet som snur opp ned på hele familiens liv, er ferien offisielt over. 

Kjøp billett her:

Bilde 4 (1)

Bukkene Bruse på badeland - Helsprø tur til badeland

Du har sikkert hørt eventyret om de tre Bukkene Bruse som skulle til seters for å gjøre seg fete? I denne helsprø versjonen av eventyret gidder ikke de tre Bukkene å dra til setra nok en gang. Det blir alt for mye styr med trollet. I år skal de på Badeland!

Kjøp billett her: 

Bilde 5 (2)

Det magiske lyset - Visuelt vakkert om vennskap

Tony har en unik egenskap han ble født med – han gløder. Han tilbringer dagene hjemme og drømmer om å ha en venn. En dag flytter en spesiell jente inn i huset hans og snur verden på hodet. Sammen legger de ut på en eventyrlig leting etter opprinnelsen til de mystiske mørketungene som suger solskinnet ut av huset deres.

Kjøp billett her:

Bilde 6 (2)

Skolen med de magiske dyrene 2 - Førpremiere!

Ida og Benni går fremdeles på Østre skole. Forrige gang vi besøkte dem fikk de for første gang sine magiske dyr som er deres sjelevenner. Denne gangen må de få hjelp av de magiske dyrene til å løse gåten om hvorfor det dukker opp mystiske hull på skolens område. 

Kjøp billett her:

Bilde

Håkan Bråkan 2 - En spennende og morsom skattejakt

Håkan Bråkan ønsker seg et kjæledyr mer enn noe annet, men da må han vise foreldrene at han er ansvarsfull. Spørsmålet blir om Håkan kan klare en hel uke på speiderleir uten å lage kaos - spesielt da det dukker opp tyver og et skattekart.

Kjøp billett her: