Skoler og barnehage

Barnefilmfestivalen skulle etter planen arrangeres 21. – 26. april. Nå har festivalledelsen, i samråd med styret, besluttet å utsette alle arrangementer til høsten. Datoen er pr. nå ikke satt. Mer info følger.

Barnehage

Årets Barnefilmfestival er utsatt på ubestemt tid til høsten 2020.

Barnefilmfestivalen legger spesielt til rette for visninger for skole og barnehage i hverdagene.

For denne målgruppen (3-5år), anbefaler vi spesielt våre kortfilmprogram. Dette er en visninger skreddersydd for denne aldersgruppen. Et program med en håndfull non-verbale filmperler (eller filmer med norsk tale) hentet fra fjern og nær.

Kortfilmprogrammet er spesialtilpasset de eldste barna i barnehagen. Vi legger opp til korte pauser mellom noen av filmene, hvor vi åpner for spørsmål fra barna. Hver film varer et sted mellom 1-10minutt. Totalt varer kortfilmprogrammet ca. 1t. 

Barneskole/SFO

Årets Barnefilmfestival er utsatt på ubestemt tid til høsten 2020.

Årets Barnefilmfestival legger spesielt til rette for visninger for skole og SFO i hverdagene. Det arrangeres filmverksteder både i selve festivaluken og uken før. Vi lover et spennende program for alle klassetrinn, med film fra hele verden. Filmene vil ha stor bredde i tematikk og sjanger. På mange av forestillingene vil også filmskapere være tilstede.

Alle på 5. klassetrinn i Kristiansand får tilbud om 2 forestillinger under årets festival, dessuten verksteder etter "først til mølla" prinsippet.

Ungdomsskole

Årets Barnefilmfestival er utsatt på ubestemt tid til høsten 2020.

Vi byr på et spennende program for 8. - 10. trinn.

Filmfest UNG er det vi kaller Barnefilmfestivalens ungdomsprogram. Vi viser film i ulike sjangere, med et bredt spekter av spennende tematikk - fra hele verden! På mange av visningene vil filmskaperne og skuespillere være tilstede. Enkelte av filmene er uten undertekster (ved engelsk tale) eller har engelsk tekst, så her kan man få mad seg språktrening på kjøpet.

Alle på 10. trinn i Kristiansand får tilbud 1 billett tilknyttet visninger på årets Filmfest UNG. Tilbudet gjelder også øvrige ungdomsfilmer som vises i Barnefilmfestivalens program.

Videregående

Årets Barnefilmfestival og Filmfest UNG er utsatt på ubestemt tid til høsten 2020.

Det vises et stort og spennende skoleprogram som er tilpasset videregående skole i ukedagene. Programmet sendes til skolenes kinokontakter pr. epost i slutten av mars måned.

GRATIS VISNINGER OG TRANSPORT FOR VGS
Støttet av Den Kulturelle Skolesekken (DKS) tilbys elever ved Videregående skoler i Vest-Agder gratis filmvisninger, samt fri transport for skoler med behov for dette. Dette gjelder både filmvisninger under Filmfest UNG og ungdomsfilmer som vises på Barnefilmfestivalen.

FAGLIG RELEVANS
Det presenteres et spennende og bredt program med spillefilmer, kortfilm og dokumentar. Det er prisvinnende filmer som vises eksklusivt på festivalen og noen ønskerepriser. Filmene har som hensikt å skape engasjement og gi grunnlag for refleksjon og diskusjon.

Filmene vil kunne ha stor faglig relevans for fag som eksempelvis: spansk, tysk, fransk, engelsk, norsk, samfunnsfag, historie, film- og mediefag. Tematisk berører filmene blant annet oppvekst, identitet, seksualitet, globalisering, språk og aktuelle samfunnsspørsmål.

En stor del av filmene er uten undertekster (de fleste med engelsk tale) eller har engelsk tekst, så her får man språktrening, både muntlig og skriftlig, med på kjøpet.

På flere av visningene vil elevene få mulighet til å møte norske og internasjonale filmskapere, skuespillere eller relevante fagpersoner.

NOJSE i skolen
22.11.2019 15.12

NOJSE i skolen

NoJSe gjør utvalgte kortfilmer gratis tilgengelige for bruk i undervisningen i alle de nordiske landene.

Les mer
Barnefilmfestivalen utsettes til høsten
12.03.2020 08.23

Barnefilmfestivalen utsettes til høsten

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival skulle etter planen arrangeres 21. – 26. april. Nå har festivalledelsen, i samråd med styret, besluttet å utsette alle arrangementer til høsten.

Les mer
Vil du være med å kåre Europas beste film?
02.04.2020 20.15

Vil du være med å kåre Europas beste film?

For første gang i Norgeshistorien skal norske ungdommer (12-14 år) være med å kåre European Film Academy Young Audience Award - denne gangen online! European Film Academy er Europas tilsvar til Oscar-kåringen.

Les mer
Vis flere