Laster Om...

Om oss

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge og den eneste filmfestivalen for målgruppen i denne størrelsen.

Kristiansand Internasjonale filmfestival for barn og unge viser kvalitetsfilm fra hele verden. Film som du ikke vanligvis får se på kino. Film som underholder, utfordrer og setter varige spor.

I 26 år har vi løftet frem film som det mest kraftfulle virkemiddelet til å hjelpe barn og unge med å forstå verden, sin egen og andres identitet og kultur, og oppdage nye horisonter. I en verden i stadig endring, med uroligheter og krig, og med en overveldende flom av informasjon og «fake news», erfarer vi at de sterke opplevelsene vi skaper i trygge rom er viktigere enn noensinne.

Hvert år arrangerer vi Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Der skaper vi magiske møter mellom internasjonal filmbransje og det sørlandske kinopublikummet. Festivalen gir den lokale bransjen en unik mulighet til å øke kompetansen gjennom workshops og mesterklasser, og til å knytte nye relasjoner og inngå samarbeid på tvers av landegrensene.

Barnefilmfestivalen arbeider gjennom hele året med det offentlige, media og andre faginstanser for å bedre rammevilkårene for barne- og ungdsomsfilm. Dette gjør vi for å sikre at det unge publikummet blir tatt på alvor.

Festivalen arrangeres hvert år i slutten av april. Mellom 15-18.000 publikummere kan velge mellom rundt 100 filmtitler fra hele verden. I tillegg arrangeres det filmverksteder for rundt 500 skoleelever, og det foregår en rekke sidearrangementer for familiepublikummet. Det arrangeres også festival i både Arendal og Farsund parallelt.

Spørsmål? festival@bff.no