Laster Fra Warner Bros. Studios til Barnefilmfestivalen...

Fra Warner Bros. Studios til Barnefilmfestivalen

Scoop til konferansen fredag 26. april! Les mer under og meld deg på.

AV KRISTIN ØYGARDEN

- Å få Jason Bevan til konferansen vår er et skikkelig scoop, sier festivalsjef Cathrine Sordal.

Hun håper å trekke bransjefolk fra hele landet til konferansen som arrangeres i forbindelse med Barnefilmfestivalen, 22.- 27. april. Øverst på konferanseplakaten som går av stabelen fredag 26. april, står altså Bevan, som i en årrekke har vært ansvarlig for innovasjon og den kreative prosessen i Warner Bros. Studios. Der har han jobbet med ikoniske filmer som «Harry Potter»- og «Fantastic Beasts»-seriene, Lego Movies-serien, The Dark Knight- trilogien og flere Disney-produksjoner som «Wish» (2023).

Bevan vil avsløre hvordan flere store ikoniske filmer ble til, og vil dele tips og metoder alle kan bruke for å skape den neste store ideen.
Sordal tror foredraget hans vil være interessant også for andre enn filmfolk, og inviterer bredt.

- Bevan er også ekspert på storytelling, noe som kan anvendes i flere bransjer. Dette blir inspirerende, lærerikt og utrolig gøy, sier hun.

Jason Bevan High Res[1]

Internasjonale bransjedager hele uken
Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival er et av Norges største kulturarrangement for barn og viser kvalitetsfilm fra hele verden til flere tusen barn og unge. Men festivalen har også en lang historie med å samle bransjefolk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

- I løpet av uken har vi flere bransjearrangementer, der folk får faglig påfyll samtidig som de får mingle og knytte kontakter på tvers av landegrensene, sier Sordal.

På det fullspekkede programmet står presentasjon av kommende nordiske filmer, mesterklasse, manusworkshop i samarbeid med Sørnorsk filmsenter, pitchekonkurranse i samarbeid med Mediefondet Zefyr, konferanse og prisutdeling av hele ni filmpriser.


Den viktigste møteplassen
Men det er fredag som er den store konferansedagen. Og selv om Jason Bevan er det store trekkplasteret, er det mange andre aktuelle temaer på agendaen.


- Hvert år forsøker vi å ta tempen på hva bransjen er opptatt av, og setter opp foredrag og paneldebatter som kan løfte temaene. I år zoomer vi inn på unges medievaner, diskuterer hvordan man kan stimulere til flere originalskrevne filmmanus for barn og unge, og ser på hvordan du kan gi filmen din internasjonale vinger.


- Målet er at konferansen skal bli den viktigste møteplassen for alle som jobber med produksjon og distribusjon av barne- og ungdomsfilm nasjonalt, sier festivalsjef Cathrine Sordal.

Akkrediter deg her