Laster Her er årets åpningsfilm!...

Her er årets åpningsfilm!

Det er offisielt! "Vinnere" er årets åpningsfilm tirsdag 23. april.

– "Vinnere" er en skikkelig bra film med samfunnsaktuell tematikk mange kan kjenne seg igjen i. Filmskaper og skuespilleren kommer på åpningen, sier festivalsjef, Cathrine Sordal.

Filmen er tysk og handler om den syriske flyktningen Mona, som akkurat har kommet til Berlin med sin kurdiske familie. På skolen møter hun elever uten respekt for voksne. De er tøffe i trynet og bråkete. Miljøet er ikke så bra, og Mona synes det er vanskelig å passe inn. Da hun blir med på skolens fotballag er det ganske vanskelig i starten for alle dribler i hver sin retning, men litt etter litt lærer de å skyte på samme mål. 

– Selv om filmen er satt til et ganske belastet område i Berlin er utfordringene barna møter universelle. Filmen er både underholdende, rørende og inspirerende, og får du ikke sett den på åpningen har du flere sjanser utover uka, sier festivalsjefen.

"Vinnere" er også i konkurranseprogrammet og har muligheten til å stikke av med to priser under årets festival. Filmen vises med tysk tale og norsk tekst.

Vinnere2[1]

Det kan være tøft å begynne på ny skole, enda verre er det når du ikke snakker språket eller forstår kulturen.