Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

Her er årets åpningsfilm!

Det er offisielt! "Birk & Magna - Gruvens mørke hemmelighet" blir Barnefilmfestivalens åpningsfilm 25. april.

- Vi er stolte over å sparke i gang årets festival med førpremiere på en originalskrevet norsk familiefilm, som både er underholdende og samfunnsaktuell, sier daglig leder for Barnefilmfestivalen, Cathrine Sordal

«Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» er en spenningsfilm for hele familien satt til vestlandskogene nord for Bergen. Filmen forteller historien om to tenåringer som kommer på sporet av en miljøforbrytelse i forsøket på å løse sine egne, personlige gåter.

– Vi er overlykkelige over at Barnefilmfestivalen har valgt vår film, og kan nesten ikke vente med å dele filmen med publikum. Vi har hatt store ambisjoner for filmen fra den ble skrevet, og målet er at den skal bli sommerens store familiefilm på kino, sier spillefilmdebutant og regissør Christer Steffensen.

Naturvernere mot kapitalister

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet er noe så sjeldent som en originalskrevet norsk familiefilm, med et aktuelt budskap for den oppvoksende generasjonen. I filmen står turisthytta til Birks adoptivfar i fare for å bli revet og omgjort til vindmøllepark av pengesterke lokale krefter.

– Uten å røpe altfor mye, ser vi i filmen en kamp mellom unge naturvernere og noen godt voksne forretningsfolk som kanskje bare tilsynelatende er veldig opptatt av klima og miljø, sier Steffensen.

Nye stjerneskudd 

Hovedrollene som Birk & Magna spilles av Filip Kremner og spillefilmdebutanten Hermine Svortevik Oen, mens birollene bekles av blant andre Helge Jordal og Bjarte Hjelmeland.

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet åpner Barnefilmfestivalen i Kristiansand 25. april. Filmen har ordinær premiere på norske kinoer 9. juni.