Laster Mesterklasse med Victoria må dø...

Mesterklasse med Victoria må dø

Gunnbjörg Gunnarsdottir er en spennende manusforfatter og regissør som liker å blande sjangere, spesielt komedie og drama med innslag av action - dette førte til at hun skrev "Victoria må dø”.

Filmen har gjort suksess hos både publikum og anmeldere og Filmpolitiet skrev blant annet dette i sin anmeldelse:

Det er noe deilig «Roald Dahlsk» over måten «Victoria må dø» morer seg med det morbide, groteske og fordomsfulle på.  

- Vi gleder oss veldig til å høre hvordan denne friske filmidéen kom til på mesterklassen 24. april, og hvordan hun har opplevd å lage spillefilm utenfor Oslo og NFI. Gunnbjörg Gunnarsdottir er ikke redd for å ta sjanser, og er en spennende stemme innen norsk barnefilm, sier festivalsjef Cathrine Sordal.

Regissøren og manusforfatteren er halvt islandsk og halvt norsk med base i Bergen. Som selvlært filmskaper begynte hun som fotograf og produserte sitt eget materiale i flere år. Karrieren hennes strekker seg tilbake til 2012, hvor hun startet med å lage musikkvideoer og kortfilmer. I 2018 skrev og regisserte Gunnbjörg sin første lengre film, null-budsjettproduksjonen “For evig og aldri", en feel-good film om abort og forventningene til morskap.

I 2019 var hun medregissør for sin første fullengde dokumentarfilm, "The Art of Fallism", en politisk film om strukturell rasisme og kjønn i Sør-Afrika. Gunnbjörgs interesse for å blande sjangre, spesielt komedie og drama - med innslag av action - har ført til at hun skrev og regisserte "Victoria må dø”.

NB! Begrenset antall plasser. Mesterklassen er for akkrediterte. Meld deg på her!

Sted: Aladdin blå
Tid: onsdag 24. april 15.00

Filmen "Victoria må dø" settes opp som bransjevisning på Kristiansand Kino i sal 7 kl. 11.00 

Vmd Stills 232121 1 551 1Photo Øyvindsvaneslunde[1]

Foto: Øyvind Svanes Lunde