Laster Møt våre nye maskoter!...

Møt våre nye maskoter!

Men hvem er de? Hva heter de? Det kan du være med å bestemme!

Maskoter[1]

Tiril Valeur (t.v.) og festivalsjef Cathrine Sordal viser stolt frem Barnefilmfestivalens nye maskoter. Foto: Kristin Øygarden

- Dette er en stor dag. Endelig kan vi vise frem maskotene, som vi i Barnefilmfestivalen allerede har blitt veldig glade i, sier festivalsjef Cathrine Sordal. 

Maskotene er utviklet i samarbeid med den dyktige forfatteren og illustratøren Tiril Valeur fra Kristiansand.

- Cathrine og jeg startet med idéer tilbake i august i fjor. Det har vært en veldig fin prosess, med godt samarbeid, og jeg opplever at de figurene vi kom frem til er alle sine. Så håper jeg at publikum også tar dem godt imot, sier illustratøren. 

Fabeldyr som liker film

Maskotene er inspirert av Sørlandet, og har i seg litt fra skogen og litt fra sjøen. Personlighetene og filmpreferansene er like forskjellige som utseendet. Den gule har finner og skjell og liker actionfilm, den blålilla er er litt pinnsvin og litt blekksprut og liker dokumentarer, den rosa er litt sjøfugl, og liker best komedier og filmer der det ikke smeller.

- Dette er en liten gjeng på tre stykker, som er veldig gode venner, men også ganske ulike hverandre, både utenpå og inni. De er fabeldyr satt sammen av elementer vi finner i naturen rundt oss, og personlighetene utfyller hverandre på en god måte, sier festivalsjefen.

Sniker på kino

Det er mye de ikke vet om maskotene våre enda, men vi vet de bor på Odderøya, der de leker både inne i skogen og nede i fjæresteinene. Men når de kjenner popcornlukta trekker de mot kinoen, og de har blitt veldig glade i å snike seg inn i kinosalen og se film. 

- Nå gleder vi oss veldig til å bli enda bedre kjent med dem! Men de må jo ha navn! Det håper jeg mange barn (og voksne) på Sørlandet har lyst til å hjelpe oss med, sier Sordal. 

Image001[1]

Konkurranse

Hjelp oss med å finne navn til maskotene! Vinneren får 4 kinobilletter og 4 popcornmenyer! Send inn dine navneforslag til oss innen 8. mai! Vinneren kåres 10. mai. Vinneren kontaktes direkte.

Skriv inn dine forslag her