Laster SR-bank med 100.000 i gave til Barnefestivalen...

SR-bank med 100.000 i gave til Barnefestivalen

Sparebankstiftselsen SR-bank kom med en gledelig førjulsgave til Barnefilmfestivalen.

Det var mandag morgen at banksjef Rune Meås Nilsen og rådgiver Eivind Kristian Ellefsen kom innom på besøk til Barnefilmfestivalen. Med seg hadde de en gavesjekk på 100.000 kroner. Gaven ble tatt hjertelig imot. 

– Dette gjør det mulig for oss å fortsatt holde billettprisene nede. Vi skal være et lavterskeltilbud som også passer for familier som ikke har økonomi til å gå på kino til vanlig. Hvert år hører vi om barn som aldri har vært på kino før de kommer på barnefilmfestivalen. Hos oss får de se nøye utvalgte kvalitetsfilmer fra hele verden, sier festivalsjef Cathrine Sordal.

Lærer historiefortelling

Stiftelsen er SR-Banks største eier, og gavene gis ut basert på overskuddet til banken. 

– Dette gir vi tilbake til samfunnet. Vi er opptatt av barn og unge som Barnefilmfestivalen jobber med. De favner bredt, og gjør noe for elevene som skiller seg ut fra det vanlige, sier banksjef Rune Meås Nilsen. 

Pengene vil blant annet gå til filmverksteder ute i skolene, der elever lærer å lage film av profesjonelle filmskapere. Skolene kan velge mellom animasjonsverksted, og “Film på 1-2-3”, der elevene selv lager og redigerer film på ipad. Filmene lastes så opp på Youtube-kanalen til festivalen. 

– Verkstedene inspirerer til historiefortelling og fantasilek og lærer elevene verktøy de kan bruke videre i livet, forteller festivalkoordinator Mathea Roland. 


Ekte kinomagi

Festivalen fungerer også som en rekrutteringsarena for kinopublikum. 

– I en tid der alt går fort er det viktig å introdusere barn for langfilmformatet, slik at de får oppleve ekte kinomagi. I tillegg gir vi barna øvelse i å konsentrere seg om en ting, som mange sliter med i dag, sier festivalsjefen.

At barna setter pris på tilbudet og tar med seg store opplevelser er hun ikke i tvil om. 

– Den elektriske stemningen i rommet når 600 engasjerte unger er samlet for å se film, den får du ingen andre steder. Vi har verdens beste barnepublikum, sier hun. 

Mye nytt i 2024

De har allerede begynt å glede seg til festivalstart i april, og kan røpe at det skjer mye nytt i året som kommer. Men før festivalstart er det nærmere hundre filmer som skal velges ut og mange brikker som skal på plass. Blant annet jobbes det med å programmere bransjekonferansen i tilknytning til festivalen. For den har de store ambisjoner. 

– Vi skal være den viktigste møteplassen for alle de som driver med film for barn og unge. Sammen med Sørnorsk Filmsenter skal vi ha en workshop for å få opp flere gode originalmanus, slik at det vil lages god barnefilm også i framtida, avslutter festivalsjef Cathrine Sordal.

Img 1853[1]