Laster Konferanse...

BFF: Konferanse 2024

Vi gleder oss stort til årets heldagskonferanse med blant andre Jason Bevan på programmet.

What´s the Secret? Hva er nøkkelen til å nå barn og unge, og skape den neste store filmsuksessen?

Konferansen foregår på engelsk

 

9:45 Morgenkaffe

 

10:00 Offisiell åpning av kulturdirektør Camilla Jarlsby

 

10:05–10:15 Festivalsjefen holder innlegg om konferansens overordnede tematikk og hva vi kan forvente oss av dagen.

 

10:15-10:35 Aim - Navigering i multiformatuniverser med AI: Veier til innholdsinnovasjon og publikumsforståelse

Dyreparken og inFuture forteller om deres erfaringer fra forskningsprosjektet AIM (AI-drevet Multiformat-univers). Prosjektet er et samarbeid med Qvisten Animation AS og Universitetet i Agder og er støttet av Forskningsrådets innovasjonsprogram. Målet med prosjektet er å utvikle en metode der kunstig intelligens brukes for å skape historier som treffer publikum på tvers av flere plattformer, som film, serier, spill og aktiviteter i park. Prosjektet har særlig fokus på bruken av datadrevet innsikt for å lage innhold som kan engasjere over tid i en bransje som opplever radikale endringer nasjonalt og internasjonalt.

10:40 – 11:25 Paneldebatt: Er det innhold eller markedsføring som trekker ungdommene til kinoene? Hva er forskjellen på lanseringsplanene for ungdomsfilm kontra barnefilm? Hvordan fungerer finansieringsordningene for ungdomsfilm? Hvorfor treffer vi så mye bedre med barnefilm og krigsfilm enn ungdomsfilm?

Paneldeltakere: Jørgen Stensland (Film & Kino), Caroline Hitland (Nordisk Film Production AS produsent for filmer som "Lars er LOL"), Mads Halvorsen (Warner Bros. Discovery), Cecilie Aspenes (NFI)

Moderator: Jakob Berg (NFI)

 

Åpen mikrofon 11:25 – 11:35

 

Lunsj og mingling 11:40 – 12:25

 

12:30-13:20 Get Your Next Great Big Idea 

Jason Bevan var ansvarlig for innovasjon og den kreative prosessen hos Warner Bros. Studios og har jobbet med store filmer som “Harry potter”, Fantastic Beasts”, The Dark Knight trilogien, og Lego Movies-serien. Han avslører hemmeligheter fra hvordan store ikoniske filmer ble laget, og deler tips om hvordan vi alle kan benytte de samme metodene for å skape den neste store ideen.

 

13:20- 13:30 Spørsmål fra salen

 

13:35 – 14:20 Paneldebatt: Hva skal til for å stimulere til flere originalskrevne samtidsmanus for barn og unge?

Paneldeltakere: Cecilie Aspenes (NFI), Thomas Robsahm (produsent for filmer som "Dancing Queen"), Christian Lo (regissør for filmer som "Mini-Zlatan og verdens beste onkel"), Gunnbjörg Gunnarsdottir (regissør "Victoria må dø"), Signe Zeilich-Jensen (manuskonsulent)

 

Moderator: Åshild Ramborg

 

14:20 – 14:30 Åpen mikrofon

 

14:35 – 15:20 HVORDAN GI FILMEN DIN INTERNASJONALE VINGER?

Hva skal til for at en norsk barne/ungdomsfilm eller tv-serie skal nå gjennom nåløyet? Har barne- og ungdomsfilmer og serier et uutnyttet potensial, også som eksportvare? 

Møt internasjonale salgsagenter - de forteller hvilke prosjekter de er på jakt etter og tipser om hvordan man best bør går frem for å få dem på kroken.

Paneldeltakere: Dag Asbjørnsen (NFI), Rose-Marie Strand (Folkets Bio), Justyna Koronkiewicz (Media Move)

Moderator: Signe Zeilich-Jensen

 

15:20 – 15:30 Spørsmål fra salen